Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • David Vergauwen,Joseph Ryelandt
  • David Vergauwen,Joseph Ryelandt
David Vergauwen,Joseph Ryelandt
Joseph Ryelandt
Een culturele biografie van een romantisch componist in het fin-de-si?cle Brugge
€ 35.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenIn het fin-de-siècle Brugge van Guido Gezelle, Fernand Khnopff en Georges Rodenbach was ook een uitzonderlijk begaafd componist aan het werk die zich rond 1900 ontpopte tot een vaandeldrager van de late Romantiek in België.

Joseph Ryelandt (1870-1965), een welgestelde progressieve katholiek, behoorde tot een generatie van componisten, schilders en schrijvers die rond de eeuwwisseling tot artistieke volwassenheid kwam. Ryelandt leefde, woonde, werkte en stierf in Brugge. Zijn familiegeschiedenis blijkt innig verweven met die van de stad. Ryelandts blik reikte echter verder dan Brugge. Hij correspondeerde met talloze grootheden uit de internationale muziek, zoals Eugène Ysaÿe, Edward Elgar, Vincent d’Indy en Charles Koechlin. Ook had hij tal van contacten met schrijvers en dichters.

Dit boek doet het leven en het werk van deze boeiende componist uit de doeken. Joseph Ryelandt wordt uw unieke gids op een wandeling doorheen het culturele leven in België vanaf het fin-de-siècle tot aan de Tweede Wereldoorlog. Zijn muziek kan daarbij worden gehoord als een soundtrack bij het meesterwerk van Georges Rodenbachs, Bruges-la-Morte.


Extra informatie:

Paperback / softback
460 pagina's
Met illustraties
April 2020
865 gram
241 x 171 x 32 mm
EAN: 9789057189449
ASP

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen