Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Cor Wijn,De culturele stad
  • Cor Wijn,De culturele stad
Cor Wijn,De culturele stad
De culturele stad
een handboek voor beleidsmakers en zij die het willen wordenEN ZIJ DIE HET WILLEN WORDENEEN HANDBOEK VOOR BELEIDSMAKERS EN ZIJ DIE HET WILLEN WORDENEen handboek voor beleidsmakers en zij die het willen worden
€ 27.45

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Het zijn roerige tijden voor de cultuursector. Overheidssubsidie is niet langer vanzelfsprekend. Gemeenten moeten flink bezuinigen. Daarbij ligt cultuur al snel onder het vergrootglas, ook al kost één autoviaduct doorgaans meer dan de hele kunstbegroting van een middelgrote stad.

In dit boek beantwoordt Cor Wijn de vraag wat het culturele gehalte van een stad bepaalt en hoe dit via beleid is te beïnvloeden. De culturele stad wil daarmee een gids zijn voor bestuurders en beleidsadviseurs. Het boek beschrijft op praktische wijze hoe beleidsmakers gericht kunnen sleutelen aan het `cultureler` maken van hun stad. Hoe kom je tot een pluriform cultuuraanbod? Hoe schep je voorwaarden voor talentontwikkeling en een goed productieklimaat? Hoe stimuleer je de vorming van culturele clusters en netwerken? Hoe bevorder je stedenbouwkundige kwaliteit en diversiteit? Hoe belangrijk zijn de ambities van de overheid? En, hoe benut je het eigen cultureel erfgoed als inspiratiebron?

Het boek kan niet alleen fungeren als toolkit voor beleidsmakers, maar ook als handboek voor studenten cultuurbeleid en -management. De invalshoek van boek is een bestuurskundige: Wijn presenteert een conceptueel model van de culturele stad, bestaande uit zes elementen. Het model is een methode om het culturele leven van steden te analyseren en er beleidsmatig aan te werken.

Cor Wijn (1962) is van jongs af aan gefascineerd door steden en wat zich daar afspeelt. Zijn drijfveer is om steden mooier en aangenamer te maken. De succesvolle steden van morgen zijn de steden die mensen blijvend kunnen aantrekken en uitdagen. Kunst en cultuur functioneren daarbij als magneet voor de stad.

Extra informatie:

Paperback / softback
224 pagina's
Met illustraties
December 2013
545 gram
243 x 173 x 16 mm
EAN: 9789079812004
R&Z Boeken

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen