Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Cor Faber,Reis naar de Spaanse Burgeroorlog
  • Cor Faber,Reis naar de Spaanse Burgeroorlog
  • Cor Faber,Reis naar de Spaanse Burgeroorlog
Reis naar de Spaanse Burgeroorlog
Een verhaal uit een oorlog die vergeten dreigt te worden
€ 27.50
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Levertijd:
  • 5-7 werkdagen
  • Gratis verzending


Oorlog is niet alleen maar soldaten die op elkaar schieten, er zitten ook allerlei andere kanten aan - dit boek gaat over zo`n andere kant.

In februari 1937 vertrekt het schip de Andra voor een reis naar de noordkust van Spanje. Aan boord bevinden zich wapens en munitie, bestemd voor de republikeinen die in de Spaanse Burgeroorlog vechten tegen de fascisten onder leiding van generaal Franco. Het schip bereikt na allerlei problemen onderweg uiteindelijk Spanje en lost de lading. Maar als de Andra de haven weer verlaat wordt het schip opgewacht en gekelderd - twee bemanningsleden komen hierbij om het leven. De rest wordt gevangen gezet en gaat twee maanden van onzekerheid over hun lot tegemoet - executie of vrijlating, wie zal het zeggen?

Het is geen fictief verhaal. Mijn opa, die als matroos mee voer, hield er een dagboek over bij. Vanaf het vertrek uit Rotterdam tot aan de uiteindelijke thuiskomst bijna vier maanden later.

Het wrak van de Andra ligt tot op de dag van vandaag voor de kust van Spanje, een stil monument van de waanzin van een oorlog.


Extra informatie:

Paperback / softback
240 pagina's
Met illustraties
April 2021
349 gram
208 x 147 x 21 mm
EAN: 9789464067637
Cor Faber