Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Cees Fasseur,Juliana en Bernhard
  • Cees Fasseur,Juliana en Bernhard
  • Cees Fasseur,Juliana en Bernhard
Juliana en Bernhard
Het verhaal van een huwelijk 1936-1956
€ 29.99
  (Hardback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag *
  • Gratis verzendingNa meer dan een halve eeuw geeft dit boek eindelijk volledig opening van zaken. Cees Fasseur, die naam maakte met zijn tweedelige biografie van koningin Wilhelmina, kreeg als eerste - en voorlopig enige - historicus toestemming van koningin Beatrix alle stukken in het Koninklijk Huisarchief over de eerste twintig jaar van het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard in te zien.

Cees Fasseur beschrijft de Greet Hofmans-affaire, het conflict dat in de jaren 1949-1956 een einde dreigde te maken aan het huwelijk van koningin en prins, en reconstrueert hun huwelijksleven in de voorafgaande periode aan de hand van persoonlijke brieven en aantekeningen van Juliana en Bernhard. Vooral over de Tweede Wereldoorlog bleek in het Koninklijk Huisarchief veel, tot dusver onbekend, materiaal aanwezig dat zonder restricties mocht worden gebruikt.

Extra informatie :

Hardback
496 pagina's
Met illustraties
November 2008
796 gram
223 x 150 x 45 mm
EAN: 9789050189552
Uitgeverij Balans


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.