Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Carin Ballas,Spreken zonder woorden
  Spreken zonder woorden
  Kris, de mens achter haar handicap
  € 19.50
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


  Dit boek beschrijft het waargebeurde verhaal over mijn dochter, die in 1987 ter wereld kwam. Mijn wereld stond op zijn kop toen bleek dat zij zwaar gehandi­capt zou blijven door een serie van medische fouten. Het was het begin van een tijdperk, dat gepaard ging met woede en verdriet, maar ook mooie momenten kende.
  Alles wat er gebeurde heb ik toen voor mijzelf op papier gezet om er daarna jarenlang niet meer naar om te kijken. Na meer dan 20 jaar heb ik het verhaal weer durven oppakken. Het resultaat is dit boek met het verhaal over mijn dochter Kris, de mens achter een handicap.

  Carin Ballas

  Het boek “Spreken zonder woorden” vormt een indringend voorbeeld van een benadering die de beleving centraal stelt. De inhoud illustreert wat de impact is van een aandoening en ook hoe intens die kan worden beleefd door naasten van de cliënt. De spanning wordt blootgelegd tussen de ­beleving en aan afstandelijke beschrijving ervan. De aandoening zelf is weliswaar moeilijk invoelbaar, laat staan begrijpelijk, maar de ervaring is minstens zo indringend.

  Woorden schieten tekort om intense gevoelens uit te drukken maar dat is ook geen probleem. Het boek illustreert voldoende en overtuigend en doordringend wat het betekent de zorg te dragen voor wie lijdt aan een aandoening.

  Het boek drukt het drama uit van de zorg: hoe regels de regie hebben over­genomen en heel gemakkelijk en ongemerkt bron zijn geworden van vervreemding in plaats van helende werking te hebben. Of anders gezegd, hoe een zorgsysteem dat helend moet werken zelf aan genezing toe is.

  Mathieu Wagemans  Extra informatie:

  Paperback / softback
  200 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2021
  296 gram
  225 x 135 x 15 mm
  EAN: 9789079226818
  Leon van Dorp

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen