Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Bruno Klappe,Verhalen van Schokland
  • Bruno Klappe,Verhalen van Schokland
Bruno Klappe,Verhalen van Schokland
Verhalen van Schokland
de lotgevallen van een eilandbevolking
€ 25.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Het in 1859 ontruimde eiland Schokland, thans ingesloten door het akkerland van de Noordoostpolder, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Bruno Klappe (geboren in 1951 in Kampen) verdiept zich al jaren in de geschiedenis van de bewoners van dit afgelegen oord in de voormalige Zuiderzee.

In Verhalen van Schokland - De lotgevallen van een eilandbevolking vindt u een selectie uit de vele artikelen die hij over Schokland en de Schokkers schreef.

Verhalen over de visserij en de gevaren van de zee, over stormen en overstromingen die het eiland teisterden. Verhalen over Schokkers die tot hun dood opgesloten werden omdat ze een paar centen bijeen gebedeld hadden. Verhalen over een doorgedraaide dokterszoon, een bestolen veldwachter en een eigengereide vroedvrouw. Verhalen over bruiloften en begrafenissen, over vreugde en verdriet.

Door de schrijver wordt een gevarieerd beeld geschetst van het leven van de Schokkers, een leven dat niet altijd even gemakkelijk was, en juist daarom van belang om vast te leggen in Verhalen van Schokland.

Alle verhalen zijn geheel herziene versies van artikelen die eerder door Bruno Klappe gepubliceerd werden in Het Schokker Erf, het tijdschrift van de Schokkervereniging.

Extra informatie:

Paperback / softback
246 pagina's
Met illustraties
Maart 2013
538 gram
229 x 152 x 19 mm
EAN: 9789491439179
Eigenboekuitgeven.com

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen