Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Bob Farese Jr.,Am I Not Light
  Am I Not Light
  € 35.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  In 2015 verhuisde fotograaf en wetenschapper Bob Farese, Jr. naar een nieuwe en enigszins verwarde stad, waar hij plotseling zijn familie en vrienden miste en hij onverwacht helemaal alleen was. Om de gevoelens van isolement te verzachten, begon Farese straatfoto’s te maken, geïnspireerd door de spontane en observerende stijl van iPhone-fotografen David Guttenfelder en Gueorgui Pinkhassov, en het werk van Cartier-Bresson. Beelden werden op een bedachtzame manier vastgelegd, alert op interessante gezichtspunten van alledaagse dingen die ogenschijnlijk verborgen zijn. Schoonheid in het banale.

  De volgende vijf jaar zette Farese zijn persoonlijke fotografische reis voort onder begeleiding van zijn mentor, de Brits/Egyptische fotograaf Laura El-Tantawy. Meer dan 100 foto’s die Farese in deze periode gemaakt heeft, zijn in deze eerste monografie opgenomen. Het werk weerspiegelt de zijn ervaringen bij de aankomst, het verlangen naar verbinding en het hervonden gevoel van eenzaamheid. Het is een meditatie over eenzaamheid, maar niet over het alleen zijn. Het drukt eerder uit hoe men zich alleen kan voelen, zelfs als men onder velen is.

  De foto’s van Farese zijn lyrisch, soms sensueel, soms direct, vaak met een delicate distantie. Het zijn abstracties van het dagelijkse, omlijst met een schoonheid die ze bijzonder maakt.

  Engelstalig  Taal / Language : English

  Extra informatie:

  Hardback
  316 pagina's
  Met illustraties
  Oktober 2021
  1183 gram
  231 x 172 x 39 mm
  EAN: 9789462264199
  Lecturis

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen