Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Björn Crul, Roeland Van Den Driessche,Het gouverneurshuis
  • Björn Crul, Roeland Van Den Driessche,Het gouverneurshuis
Björn Crul, Roeland Van Den Driessche,Het gouverneurshuis
Het gouverneurshuis
Een verborgen parel in Brugge
€ 24.99
Bij u in huis op: dinsdag


De Burg in Brugge is een plek vol fascinerende gebouwen met een rijke geschiedenis, die al meermaals uitvoerig werd beschreven. Een hoofdstuk ontbrak nog, namelijk dat over de geschiedenis van de ambtswoning van de gouverneur van West-Vlaanderen.

In dit boek krijgt u voor het eerst het verhaal van deze verborgen parel in Brugge, waarvan de historiek ver teruggaat in de tijd. Hier woonden tot de 18de eeuw de bisschoppen van het bisdom Brugge en hielden de Franse prefecten toezicht over het Leiedepartement.

Na de Belgische onafhankelijkheid namen de West-Vlaamse gouverneurs er hun intrek. De huidige gouverneur, Carl Decaluwé, heeft in samenspraak met de Vlaamse overheid het gebouw gerenoveerd. De grandeur uit de Franse periode werd weer tot leven gebracht in een hedendaagse context.

We nemen u aan de hand van prachtige foto`s en historische documenten mee door de wandelgangen en langs de bijzondere kunstcollectie. Ook belichten we het verblijf van enkele opvallende gasten. Een unieke blik op het gouverneurshuis.
Extra informatie:

Hardback
160 pagina's
September 2020
563 gram
233 x 180 x 20 mm
EAN: 9789401467209
Lannoo

Bij u in huis op: dinsdag