Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Bert Verhoeff,Kraakrepubliek
  • Bert Verhoeff,Kraakrepubliek
Bert Verhoeff,Kraakrepubliek
Kraakrepubliek
€ 19.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen`Kraakrepubliek` is behalve een documentaire terugblik op de hoogtijdagen van de kraakbeweging, begin jaren tachtig, ook een onderzoek naar de gevolgen ervan voor Amsterdam. Naast allerlei veranderingen c.q. verworvenheden op het gebied van volkshuisvesting, stadsinrichting en burgerparticipatie is het vooral op het vlak van kunst en cultuur waar de erfenis van de kraakbeweging het meest zichtbaar is. Leegstaande ruimtes niet slopen maar ontwikkelen tot (tijdelijke) woon- en werkplaatsen voor kunstenaars en creatieve ondernemers, het is, gecoördineerd door Bureau Broedplaatsen van de gemeente Amsterdam, staand beleid geworden. De vroegere tegenstanders werken eendrachtig samen en leveren zodoende een grote bijdrage aan de stad als creatief centrum.
En de individuele krakers? Zijn ze een heel andere kant opgegaan, zijn ze trots, hebben ze spijt, begrijpen ze zich zelf nog? En de andere kant, het vermaledijde establishment: de wethouder, de politiefunctionaris, de advocaat, de journalist - wat is hun verlies- en winstrekening over die opzienbarende, gewelddadige periode in hun leven?

Bert Verhoeff heeft als fotojournalist de kraakbeweging in die periode voor diverse dag- en weekbladen intensief gevolgd; zijn foto`s vormen de basis voor dit boek. Fotograaf en ex-kraker Rogier Fokke portretteert de door Sietse van der Hoek, indertijd verslaggever voor de Volkskrant, geïnterviewden over de kraakrepubliek.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
November 2015
693 gram
297 x 221 x 14 mm
EAN: 9789462261600
Lecturis

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen