Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Bernd van der Meulen,Voedingsmiddelenrecht
  • Bernd van der Meulen,Voedingsmiddelenrecht
Bernd van der Meulen,Voedingsmiddelenrecht
Voedingsmiddelenrecht
systemen van een gelaagd functioneel rechtsgebied
Ars Aequi cahiers Staats- en bestuursrecht
€ 27.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenHet levensmiddelenrecht is wereldwijd in opkomst. Het doet voor de inwendige mens wat het milieurecht voor de wereld doet: beschermen tegen aantasting. Dit functionele rechtsgebied strekt zich uit over het internationaal, Europees en nationaal recht. Publiekrechtelijke normstelling en private regulering doorsnijden elkaar. Aspecten van staatsrecht, privaatrecht, strafrecht en vooral bestuursrecht spelen een rol. Het levensmiddelenrecht is een interdisciplinaire ontmoetingsplaats waar juristen voedingswetenschappers, toxicologen en microbiologen elkaar tegenkomen.
Dit cahier schotelt het complexe materiaal op een zodanig gesystematiseerde wijze aan u voor, dat u het `grote plaatje` te pakken kunt krijgen. Dit plaatje strekt zich uit van mensenrechten tot borging van veiligheid en voorlichting van consumenten.

Bernd van der Meulen is hoogleraar Levensmiddelenrecht aan Wageningen Universiteit en directeur van het European Institute for Food Law.
De leerstoelgroep Recht en Bestuur houdt zich sedert het aantreden van Van der Meulen eind 2001 intensief bezig met onderzoek naar en onderwijs in het levensmiddelenrecht.
Voor het pionierswerk heeft de VAR Vereniging voor Bestuursrecht in 2011 de VAR Michielsprijs toegekend, en de Iber-Amerikaanse Verenging voor Levensmiddelenrecht AIBADA in 2012 het erelidmaatschap.
Het European Institute for Food Law ondersteunt de ontwikkeling van het levensmiddelenrecht met publicaties, consultancy, arbitrage en trainingen.Extra informatie:
Ars Aequi cahiers Staats- en bestuursrecht
Paperback / softback
Januari 2017
236 gram
240 x 160 x 9 mm
EAN: 9789069168098
Ars Aequi Libri POD

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen