Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Benoït Rondeau,Soldaat van Hitler
  • Benoït Rondeau,Soldaat van Hitler
Benoït Rondeau,Soldaat van Hitler
Soldaat van Hitler
Het dagelijks leven in het Duitse leger van 1939 tot 1945
€ 34.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Kon men een soldaat van Hitler zijn en `gewoon` soldaat blijven? Hoe was de Duitse soldaat bewapend en hoe werd hij geleid? Hoe was zijn contact met de burgers? Hoe beleefde hij de oorlog? En in welke mate was hij genazificeerd?

Dit gedetailleerde overzichtswerk brengt alle facetten van het Duitse soldatenleven in oorlogstijd in kaart: de opleiding in de kazerne, de gevechtshandelingen, de tactieken, de materiële levensomstandigheden aan het front in verschillende delen van de wereld, de gezondheidszorg, de vrije tijd, de verloven, de omgang met de burgers in bezet gebied enzovoort. Aan de hand van talrijke ooggetuigenverslagen wordt onderzocht wat het betekende om tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Duitse leger te dienen.

In deze veelzijdige studie worden voor het eerst heel wat pertinente vraagstukken over de Duitse krijgsmacht samengebracht. De auteur weerlegt onder meer de mythe van het apolitieke Duitse leger en wijst erop dat de Duitse soldaten, of ze nu bij de land-, zee- of luchtmacht hoorden, sterk geïndoctrineerd waren door de nazi-ideologie. In een uitvoerige bespreking van de oorlogsmisdaden wordt ook afgerekend met het idee van de `schone`, correcte Wehrmacht.
Extra informatie:

Hardback
456 pagina's
April 2020
1052 gram
248 x 182 x 47 mm
EAN: 9789401466929
Lannoo

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen