Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Benoît Standaert,Leven met de psalmen - Deel I
Leven met de psalmen - Deel I
€ 29.99
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op woensdag *
  • Gratis verzending


Leven met de psalmen - deel I bevat een eerste reeks van 50 psalmcommentaren.

De Psalmen staan in het centrum van onze Bijbel. Sinds de vierde eeuw vormen ze ook het hart van het dagelijkse gebed van de Kerk. Ze voeden het denken en bidden van de enkeling en van hele gemeenschappen. Vroomheid, theologie, psychologie of geestelijk leven: alle facetten van het bestaan zijn door de woordenvloed van de psalmen bevrucht geweest, eeuwenlang. Ook voor onze generatie ligt het boek van de 150 Psalmen open, als een uitdaging, een hoge opdracht, een telkens nieuwe toe-eigening.

In zijn psalmencommentaren slaagt Benoît Standaert erin om zelfs de moeilijkste passages in de psalmen `leesbaar` te maken en gaat hij na wat de psalmen voor mensen van vandaag kunnen betekenen. Moderne exegese, commentaren van kerkvaders en rabbijnse herlezingen openen die oude gedichten en verruimen het hart. Zegt een van de psalmisten niet: `De weg van uw geboden wil ik lopen, want U verruimt mij het hart?` (Psalm 119,32). Het verruimde hart is het resultaat én de voorwaarde om de psalmodie te voltrekken.

Wie in de buurt blijft van deze gids, merkt hoe telkens weer andere deuren opengaan, in een gebedscultuur die tegelijk de oudste wortels eert en de hardste actualiteit van oorlog, doodsangst of depressie in welke vorm dan ook niet schuwt maar weet te integreren.
Extra informatie:

Paperback / softback
376 pagina's
April 2021
515 gram
210 x 140 x 34 mm
EAN: 9789401460989
Lannoo


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.