Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ben Brooks,De onmogelijke jongen
  • Ben Brooks,De onmogelijke jongen
Ben Brooks,De onmogelijke jongen
De onmogelijke jongen
€ 17.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Oleg en Emma verzinnen een nieuwe klasgenoot, Sebastiaan. Ze zijn stomverbaasd als hij ineens echt in hun geheime hut staat.

Sebastiaan is anders: hij heeft nog nooit pizza gegeten en hij heeft een tas met een eindeloze hoeveelheid ijsjes.

Al gauw worden de drie vrienden achternagezeten door griezelige figuren van het geheimzinnige Instituut van Onwerkelijkheid, die Sebastiaan willen uitwissen om zo de orde in de wereld te herstellen.

Kunnen Emma en Oleg hun nieuwe vriend beschermen en de magie van het onmogelijke bewaren?

Een magisch avontuur over vriendschap, de kracht van fantasie en... ijs!


Ben Brooks werd geboren in 1992 en woont in Berlijn. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder ‘Verhalen over jongens die anders durven te zijn’ en ‘Verhalen over kinderen die anders durven te zijn’.
George Ermos studeerde illustratie aan de University of Lincoln. Zijn werk kenmerkt zich door warme, heldere kleuren, veel texturen en herhalende patronen.


Recensie:
NBD Biblion
Afd. Redactie / BU Data 02-12-2020
'De onmogelijke jongen: je moet in hem geloven om hem te kunnen zien / Ben Brooks; illustraties door George Ermos; vertaling [uit het Engels]: Erika Venis ; redactie en productie: Vitataal. - Utrecht: Veltman Uitgevers, [2020]. - 285 pagina`s : zwart-wit illustraties ; 23 cm. De twee vrienden Oleg en Emma verzinnen een denkbeeldige vriend: Sebastian. Maar dan blijkt hij opeens echt te bestaan. Sebastiaan is een bijzondere jongen, hij heeft nog nooit pizza gegeten en weet niet wat kippenvel is. Het drietal staat aan het begin van een groot avontuur en al gauw gebeuren er de meest vreemde dingen. Oleg en Emma komen er zo achter dat werkelijk niets onmogelijk is. Uiteindelijk moeten ze samen met hun andere klasgenootjes de strijd aangaan met een geheim genootschap om te voorkomen dat Sebastiaan `gewist` wordt. Dit is het eerste jeugdboek van de jonge schrijver Ben Brooks (1992). Eerder schreef hij al enkele non-fictie titels, waaronder de populaire bundel `Verhalen over kinderen die anders durven te zijn`. Zijn nieuwste boek is spaarzaam geïllustreerd door de eveneens jonge illustrator George Ermos. Hij heeft een stijl die soms een beetje aan tekenfilms doet denken. Het is jammer dat er niet meer illustraties in staan, maar gelukkig is de schrijfstijl van Brooks beeldend genoeg. Hij heeft een fantasierijk en spannend verhaal geschreven waarin de personages echt tot leven komen. Vertaling van `The impossible boy`**. Vanaf ca. 10 jaar.'

Extra informatie:

Hardback
288 pagina's
September 2020
588 gram
229 x 160 x 31 mm
EAN: 9789048318612
Veltman Uitgevers B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen