Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  • Bas van der Plas,Revolutionair in Den Bosch
  • Bas van der Plas,Revolutionair in Den Bosch
Bas van der Plas,Revolutionair in Den Bosch
Revolutionair in Den Bosch
De jeugd van Henk Sneevliet
€ 17.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


BIOGRAFIE | Henk Sneevliet (1883-1942) groeide uit van ‘Bossche jongen’, zoals hij zich zelf eens noemde, tot internationaal bekend revolutionair socialist. Hij bracht zijn jeugd door in de Brabantse hoofdstad Den Bosch. Daarover bestond slechts summiere informatie in de diverse biografieën die over hem verschenen. Bas van der Plas hoopt met dit boek meer inzicht te geven in de jeugdjaren van Sneevliet, gekoppeld aan de vraag in hoeverre deze jaren van invloed waren op zijn latere politieke denken en handelen.

OVER DE AUTEUR | Bas van der Plas (Amsterdam 1947) woont en werkt in Narva (Estland), daarvoor vele jaren in Rusland, waar hij een eigen reisorganisatie had. Hij is coordinator van INSUDOK, het informatie- en documentatiecentrum over de voormalige Sovjet-Unie. In 1994 publiceerde hij bij het IISG zijn bibliografie van Henk Sneevliet, het boek Revolutionair in Den Bosch is een belangrijke aanvulling op de bestaande literatuur over Sneevliet.


Extra informatie:

Paperback / softback
90 pagina's
Met illustraties
Juni 2021
148 gram
211 x 150 x 10 mm
EAN: 9789076539065
Bas van der Plas

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen