Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Babette Hellemans,Denken over cultuur
  Denken over cultuur
  een introductie voor geesteswetenschappers
  € 25.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Cultuur staat volop in de belangstelling. Sommigen menen dat cultuur een hobby is, anderen denken dat het niet bestaat. Voor velen is cultuur alleen datgene wat wij nu om ons heen zien, of een fenomeen zonder geschiedenis. Hoe kan men `cultuur` bestuderen als het onderzoeksveld zo groot is dat begrippen uit de beeldende kunst, literatuur, geschiedenis, sociale wetenschappen, filosofie, religie en media er allemaal onderdeel vanuit maken? Deze inleiding laat zien hoe er, vanaf de negentiende eeuw, langzamerhand een methode is ontstaan en hoe wetenschappers zich internationaal met het begrip `cultuur` bezighouden.

  Dit boek plaatst cultuur als onderzoeksgebied expliciet in een internationaal perspectief en legt het ontstaan van verschillende onderzoekstradities uit. Het is daarmee geschikt voor studenten cultuurgeschiedenis, literatuurwetenschappen, mediastudies, algemene cultuurstudies en communicatiewetenschappen. Zowel benaderingen van beeldcultuur als de functie van taal komen aan bod.

  Sleutelbegrippen zijn o.a. mentaliteitsgeschiedenis, psychoanalyse, Marxisme, linguïstisch structuralisme, gender, agency, de Zeitgeist, discours, en actuele benaderingen van memorystudies.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  148 pagina's
  Met illustraties
  Juli 2017
  329 gram
  235 x 156 x 13 mm
  EAN: 9789089649904
  AUP Educatief

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen