Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Astrid Poot,Maken in de klas
  • Astrid Poot,Maken in de klas
Astrid Poot,Maken in de klas
Maken in de klas
Handboek voor leraren
€ 25.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Mensen zijn van oudsher makers. In onze huidige tijd is dat vanzelfsprekende maken echter op de achtergrond geraakt. We verloren de kunst van het maken, vervolgens de kunst van het repareren en op dit moment raken we zelfs de kunst van het begrijpen hoe iets werkt kwijt. Dat tij moet gekeerd.

Maken in de klas plaatst ‘maken’ in een historisch kader en legt uit waarom het juist ook in deze tijd van groot belang is. En helemaal op school: maakonderwijs biedt een welkome afwisseling met het ‘hoofdwerk’ en geeft kinderen de kans om opgedane kennis in een bredere context te plaatsen en vooral ook zelf in de praktijk toe te passen. Het boek geeft antwoord op belangrijke vragen: waarom maakt maken gelukkig? Hoe past het in de klas en in de les? Hoe ga je om met de verschillen tussen kinderen?

Maken in de klas staat boordevol voorbeelden van leraren die in prachtige projecten maken succesvol koppelen aan taal, techniek, kunst en natuurwetenschappen en het zo een goede plek in het curriculum geven. Verder vind je in het boek inspirerende tekeningen, foto’s en verhalen van experts, die elke leraar helpen om concreet met maakonderwijs aan de slag te gaan op een manier die bij haar of hem past.


Extra informatie:

Hardback
144 pagina's
Met illustraties
April 2020
515 gram
258 x 213 x 13 mm
EAN: 9789492525833
Uitgeverij Pica

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen