Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Arlie Russell Hochschild,Vreemdelingen in hun eigen land
  Vreemdelingen in hun eigen land
  een reis door rechts Amerika
  € 26.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  In `Vreemdelingen in hun eigen land` verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika. Daar leert ze mensen kennen die een heel ander leven leiden en er ideeën op nahouden die haaks staan op die van haar.

  Hochschild raakt bevriend met een automonteur, een aannemer, een telefoonreparateur, een handelsreiziger, een vrachtwagenchauffeur, een conciërge en een gospelzanger, en probeert te achterhalen waarom zij tegen hun eigen belangen in aanhangers zijn van politici als Donald Trump en op hem stemmen. Het blijkt dat de angst voor culturele achterstelling, economische achteruitgang en het gevoel verraden te zijn door de staat doorslaggevend zijn.

  Tijdens haar zoektocht vindt Hochschild antwoorden op een van de cruciale vragen van de hedendaagse westerse politiek: waarom verzetten mensen zich met hand en tand tegen `progressieve` overheidsinterventies terwijl zij daar zelf het meest van kunnen profiteren?

  Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden.


  Extra informatie:

  Hardback
  Augustus 2017
  650 gram
  219 x 145 x 29 mm
  EAN: 9789462985735
  AUP Algemeen

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen