Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Arie van den Berg,De leeuw van Alpi
  • Arie van den Berg,De leeuw van Alpi
Arie van den Berg,De leeuw van Alpi
De leeuw van Alpi
Handel en wandel van een beestenman
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


‘De leeuw van Alpi’ is het nieuwste boek van Arie van den Berg. Olifanten, neushoorns en roofkatten waren eeuwenlang ‘koninklijke’ dieren. Het volk kreeg ze niet te zien; maar omstreeks 1750 veranderde dit. Kermisgasten trokken met steeds grotere ‘beestenspellen’ door Europa. Een van die reizende menageriehouders was de Parmezaan Antonio Alpi. Hij stelde zijn dieren niet alleen tentoon, maar verkocht ze ook. De handelswaar varieerde van rendier tot neushoorn. In 1799 sleet hij een compleet beestenspel aan de keizer van Oostenrijk, en in 1808 aan koning Lodewijk Napoleon. Een succesvol zakenman dus – maar Alpi was meer dan dat. Hij had ook contact met wetenschappers die de natuur in kaart brachten.
‘De leeuw van Alpi’ is behalve de biografie van een enkeling ook een beschrijving van de kinderjaren van de dierentuin. Vijftien jaar lang onderzocht Van den Berg de geschiedenis van het beestenspel dat hij tegenkwam op kermisdrukwerk. ‘De leeuw van Alpi’ is het fascinerende resultaat van die speurtocht.


Recensie:
NRC Handelsblad
'

‘Je slaat achterover van wat hier bijeen is gebracht. (…) Arie van den Berg is een dichter op de natuurwetenschappelijke kermis. Van binnen moet je wezen, gaat dat zien! De mond valt je er bij open.’

'

Extra informatie:

Hardback
256 pagina's
Met illustraties
Februari 2021
465 gram
208 x 149 x 29 mm
EAN: 9789045013534
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen