Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Arie Taal,Toegepaste energieleer
  Toegepaste energieleer
  Warmte- en stromingsleer
  € 67.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Toegepaste energieleer behandelt de natuurkundige basis die nodig is om processen te analyseren waarin energieomzettingen of -transport plaatsvinden. Het boek is ingedeeld in vier delen: energie: algemeen; thermodynamica; stromingsleer; warmtetransport- en opslag.

  In het eerste deel komt de basiskennis aan de orde. Daarna worden warmteleer, stromingsleer en warmteoverdracht behandeld, steeds volgens dezelfde conceptuele leerlijn en systematische aanpak, waardoor deze complexe stof één samenhangend geheel vormt.
  Deze geactualiseerde, derde druk bevat talloze uitgewerkte voorbeelden, om natuurkundige concepten en vergelijkingen toe te lichten aan de hand van concrete installaties of onderdelen uit de werktuigbouwkunde. Bij veel voorbeelden wordt gebruikgemaakt van simulatiesoftware om gevoeligheidsanalyses uit te voeren. Bij warmtetransportproblemen worden numerieke oplosmethoden behandeld.

  Op de website bij het boek, www.toegepastenergieleer.nl, vind je onder andere meer oefenvragen, uitwerkingen en formulebladen.

  Toegepaste energieleer is afgestemd op de inhoud van Toegepaste energietechniek, dat een inleiding biedt op energetische systemen, en Duurzame energietechniek, dat in het teken staat van duurzame energie.

  Ir. A.C. Taal is docent aan de opleiding Werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool, coördinator van de minor Smart Energy Technology en lid van de kenniskring van het lectoraat Energy in Transition. Zijn specialismen zijn modelleren en simuleren van energetisch systemen, klimaatinstallaties en energiediagnose. Daarnaast is hij co-auteur van het boek Toegepaste energietechniek.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  576 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2019
  1007 gram
  241 x 170 x 35 mm
  EAN: 9789024403738
  Boom

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen