Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Arend Soeteman,Over recht gesproken
  • Arend Soeteman,Over recht gesproken
Arend Soeteman,Over recht gesproken
Over recht gesproken
een inleiding tot het recht
Ars Aequi Cahiers
€ 34.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenWat is recht? Wat zijn rechtsregels en rechtsbeginselen? Waarom is er recht? Is recht wat in de wet staat? Hoe zit het dan met de toepassing van die wet op concrete gevallen? Is recht rechtvaardig? Wat betekent dat eigenlijk: rechtvaardig? Hoe noodzakelijk maar ook hoe gevaarlijk is de staat? Is in onze moderne wereld de nationale staat niet een overblijfsel van vroegere tijden?

Wie zich met het recht bezig gaat houden moet het nodige te weten zien te komen over de inhoud van het recht. Maar het kan geen kwaad ook te weten wat voor ideeën er achter zitten. Niet alleen wat de oplossingen zijn van juridische problemen, maar ook wat de problemen zijn van die oplossingen.

Dit boek is een inleiding tot de rechtsgeleerdheid waarin enige hoofdzaken van het hoe, het waarom en het waartoe van het recht in onderlinge samenhang gepresenteerd worden. Positief recht en rechtsfilosofie als geïntegreerd geheel. Daarmee hoopt het de beginnende student maar ook iedere andere geïnteresseerde de nodige informatie te geven, maar tegelijk te laten zien op welke manier de studie van het recht zowel belangwekkend als interessant kan zijn.

Arend Soeteman was tot 2009 hoogleraar Encyclopedie der rechtswetenschappen en Rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Thans is hij met emeritaat.

Wim Boor is als docent verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam.


Extra informatie:
Ars Aequi Cahiers
Paperback / softback
Augustus 2016
319 gram
240 x 170 x 11 mm
EAN: 9789069168296
Ars Aequi Libri POD

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen