Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Antoine de Kom,Het misdadige brein
  • Antoine de Kom,Het misdadige brein
Antoine de Kom,Het misdadige brein
Het misdadige brein
Over het kwaad in onzelf
€ 16.50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Er is maar één ding boeiender dan misdaad: het begrijpen van de dader. Direct na het zedenmisdrijf in Amsterdam, de schietpartij in Antwerpen en de aanslag in Alphen aan den Rijn werd er druk gespeculeerd over de motieven van Robert M., Hans Van Temsche en Tristan van der Vlis. Wat bezielde deze mannen, die jarenlang een ogenschijnlijk normaal leven geleid hadden?
Antoine de Kom is psychiater en was verbonden aan het Pieter Baan Centrum, waar hij spraakmakende criminelen observeerde. Omdat de zorgvuldigheid hem verbiedt om over lopende strafzaken te publiceren, koos hij historische misdadigers als De Sade, Eichmann en Bin Laden, om aan de hand van hun verhalen te laten zien hoe een psychiater de verdachte beschrijft, hoe hij tot een diagnose komt, hoe hij motieven blootlegt.

In Het misdadige brein voert De Kom fictieve gesprekken met de grootste misdadigers uit onze geschiedenis. Het resultaat is een verontrustend boek, dat ons aan het denken zet over het alledaagse en menselijke gezicht van het kwaad.


Extra informatie:

Paperback / softback
192 pagina's
Januari 2012
230 gram
200 x 125 x 17 mm
EAN: 9789021441528
Querido

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen