Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Anna Simon,Oproer tussen Maas en Waal
  • Anna Simon,Oproer tussen Maas en Waal
Anna Simon,Oproer tussen Maas en Waal
Oproer tussen Maas en Waal
€ 18.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Een historische roman over een veelal onderbelicht stukje Nederlandse geschiedenis: de Plooierijen. In de onrustige tijden van het Tweede Stadhouderloze Tijdperk en de Spaanse Successieoorlog vindt in 1702 een lokale revolutie plaats: het gemeentebestuur van Nijmegen wordt afgezet door de opgezweepte bevolking. Later verspreiden de Plooierijen zich over meer steden. In de geschiedenisboeken is met name de interpretatie van de machtige provincie Holland terechtgekomen, in wier ogen het niet meer was dan een oproer van lawaaischoppers. Maar er was meer aan de hand.

De centrale persoon van het boek is Willem Vonk, een jonge Nijmeegse schipper zonder enige politieke ervaring. Hij raakt vanaf het begin betrokken in deze verwikkelingen, en wordt gerekend tot één van de aanvoerders van de opstandige `Nieuwe Plooi` in Nijmegen.

Het waargebeurde verhaal wordt verteld vanuit verschillend perspectief, gebruikmakend van talloze extracten uit brieven, notulen, pamflettten en getuigenverklaringen afkomstig uit verschillende archieven.


Extra informatie:

Paperback / softback
242 pagina's
April 2015
380 gram
210 x 130 x 22 mm
EAN: 9789461536846
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen