Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Aldemar Verstolen,Mnemomatica
  • Aldemar Verstolen,Mnemomatica
Aldemar Verstolen,Mnemomatica
Mnemomatica
Automatische begripsvorming en de bedrieglijkheid van geheugen
€ 22.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenKan een computer ons advies geven? En zouden we ons daar iets van aantrekken? Dit boek laat zien hoe een computer door abstractie nieuwe begrippen kan vormen, zoals het getalbegrip. Het boek bevat ook een schets van de manier waarop tekens voor die begrippen mogelijk al snel hun betekenis verliezen of oneigenlijk gebruikt worden en dus tot onredelijke beslissingen leiden. De schets is echter nog wel zo concreet dat een computer met deze effecten rekening kan houden. Dus ja, een computer kan zelfs tot een genuanceerd advies komen; maar nee, we zullen zo’n advies negeren omdat het ons confronteert met de werkelijkheid en onze verantwoordelijkheid daarvoor – tenzij zulke adviezen gemeengoed worden.

Dit boek is een oproep aan wiskundigen, informatici, taalkundigen en filosofen tot verdere beoordeling en uitwerking. Het is ook interessant voor wie wil weten waarom de geschiedenis keer op keer een noodlottig beloop neemt tegen alle redelijkheid in.

Aldemar Verstolen is bedrijfswiskundige. In opdracht van diverse bedrijven schrijft hij programmatuur voor databases, beeldschermen en dergelijke. Aan dit werk en de bijkomende facetten onttrok hij het bovengeschetste abstractiemechanisme. Hiermee wil hij een bijdrage leveren aan een redelijker en eerlijker wereld; alleen bevat dat mechanisme iets bedrieglijks…


Extra informatie:

Paperback / softback
180 pagina's
September 2018
353 gram
240 x 170 x 12 mm
EAN: 9789463011969
Eburon

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen