Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Adrian Stahlecker,Hildegard Knef
  • Adrian Stahlecker,Hildegard Knef
Adrian Stahlecker,Hildegard Knef
Hildegard Knef
De ster - Het tijdperk
€ 24.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Adrian Stahlecker, de bekende schilder en auteur van het standaardwerk over de Duitse kunst in ballingschap 1933-1945, zag als vijftienjarige jongen in een Haagse studio de film Illusion in Moll. Daarin maakte een blonde actrice grote opgang. Het was Hildegard Knel. Zij zong het bedroefde lied Illusionen, en was ongeneeslijk ziek. Haar stem, en haar indringende gestalte zouden Adrian Stahlecker nooit meer loslaten.

Hij volgde het leven van deze bijzondere vrouw op de voet. Het was een pad dat begon in de sombere vooroorlogse jaren in Duitsland. Haar opkomst begon direct na de oorlog in de film, waarbij zij van liet begin af aan in schandalen verzeild raakte. Via een huwelijk met een Amerikaanse militair belandde zij in de Verenigde Staten alwaar ook Hollywood en Broadway voor haar door de knieën gingen en zij schitterde in onder andere Silk Stockings.

Maar Hildegard Knef bleef aan Europa en Duitsland gehecht. Zij kwam terug, maar was in eigen land toch vooral een Ufa-ster en dat knaagde aan haar. Haar leven ging door diepe emoties en dalen, in de liefde, in de gezondheid en wat betreft haar carrière. Haar autobiografie Het gegeven paard werd een mega-besteller. Door haar slepende, emotionele leven begon zich een ware mythe rond haar af te tekenen.

De eens zeer rijke filmdiva was, mede door haar problemen en aftakelende gezondheid, inmiddels financieel aan lagerwal geraakt en moest de laatste jaren van haar leven op dramatische wijze aankloppen bij hulpinstantics. in februari 2002 stierf zij aan een longontsteking.

Adrian Slahlecker brengt nieuwe opzienbarende feiten naar voren uit het leven van Hildegard Knel.

Extra informatie:

Paperback / softback
253 pagina's
Met illustraties
Januari 2003
444 gram
235 x 156 x 24 mm
EAN: 9789059114760
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen