Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Adriaan van Dis,De karakterromans
  • Adriaan van Dis,De karakterromans
Adriaan van Dis,De karakterromans
De karakterromans
Bevat de romans: Zilver - of het verlies van de onschuld,
Een waarze sat en Dubbelliefde
€ 12.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

'Voor een jongen van zestien, zelf een bastaard, drager van zijn moeders meisjesnaam en vol haatherinneringen aan een tirannieke vader- een vader waar iedereen bang voor was, ook de volwassenen-voor zo'n jongen sloeg die passage in als een bom. Je mocht dus je vader een "beest" noemen...' Zo reageert de hoofdpersoon uit Adriaan van Dis' verhaal Een waarze sat op de middelbare school op het lezen van Bordewijks roman Karakter.

Dit boek maakt hem op slag duidelijk hoe je over familieverhoudingen en een ongelukkige jeugd kunt schrijven zonder je eigen familie geweld aan te doen.

In de derde Van Dis-verzamelbundel De karakterromans vormt het nooit eerder in de handel gebrachte verhaal een passende overgang tussen twee eerder verschenen boeken over opgroeiende jongens: Zilver, het poëtische verhaal over een jongen die
zijn eerste stappen op het pad van de liefde zet, en Dubbelliefde, de door de kritiek bejubelde ontwikkelingsroman over een student op zoek naar onfatsoen en lust, Van Dis' grote roman over eenzaamheid.

Extra informatie:

Hardback
445 pagina's
Februari 2004
537 gram
206 x 134 x 38 mm
EAN: 9789029074841
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen