Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Els Fiers, Abdelkader Benali ea,Piet Raemdonck
  • Els Fiers, Abdelkader Benali ea,Piet Raemdonck
Els Fiers, Abdelkader Benali ea,Piet Raemdonck
Abdelkader Benali ea Els Fiers
Piet Raemdonck
€ 49.50

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00


Eerste monografie van beeldend kunstenaar Piet Raemdonck


“Kleur is een leitmotiv in mijn werk, en het schilderen en plein air verdiept mijn beleving van kleur. Je kan naar een schilderij kijken als naar een groep kleuren die convergeert en divergeert. In en uit. Op en neer. Ik ben vol ontzag voor hoe licht de dingen verandert.”
– Piet Raemdonck


Piet Raemdonck (1972) woont en werkt in Antwerpen. Zijn werk onderzoekt de dialoog tussen herkennen en niet herkennen, tussen figuratie en abstractie. Hij werkt niet binnen een omschreven stilistisch format maar zonder vast systeem.

Hij houdt van de klassieke genres binnen de schilderkunst: landschappen, stillevens en portretten. Vandaag is abstractie een niet weg te denken aspect in zijn werk. Het motief wordt vaak volledig losgelaten. Kleuren, vormen, lijnen en het licht doen het werk. De verhouding tussen de dingen is belangrijker dan de dingen an sich.

Piet Raemdonck werkte veelvuldig samen met de Belgische mode- en interieurwereld. Zijn werk werd gebruikt door onder anderen Dries Van Noten, Christian Wijnants, Axel Vervoordt en Gert Voorjans.

Deze monografie bevat teksten van Abdelkader Benali, Philip Feyfer, Els Fiers, Leonard Koren en Joachim Lafosse. Benali beschrijft het Marokkaanse licht in Raemdoncks schilderijen, Feyfer zoomt in op de sterke relatie die de werken hebben met die van Giorgio Morandi en Fiers dringt met haar interview door tot Raemdoncks kunstenaarsziel.

Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
November 2016
2316 gram
343 x 246 x 30 mm
EAN: 9789492081803
Hannibal

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00