Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Aafke Steenhuis,Het lied van de Eems
  • Aafke Steenhuis,Het lied van de Eems
Aafke Steenhuis,Het lied van de Eems
Het lied van de Eems
Van de monding naar de bron
€ 23.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis, geboren aan de Eems, reisde langs de rivier, van de Noordzee-monding bij het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland. In het noorden verrijzen kolencentrales aan haar oevers, in het zuiden worden de oude meanders hersteld.
Alleen schippers, vissers en bewoners weten hoe mooi de Eems is. Aafke Steenhuis praat met zangers, havenbazen, vissers, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veekleurig en veelzijdig beeld van deze betoverende rivier.

Aafke Steenhuis (1946) is geboren in Delfzijl, en studeerde Nederlands en Spaans in Groningen. Ze verhuisde naar een dijkhuis in Amsterdam-Noord, maar bleef altijd een sterke verwantschap met Groningen voelen. Eerder verschenen van haar onder andere de bestsellers Stemmen van Groninger dijken (20.000 exemplaren verkocht) en Verhalen van het Groninger Ommeland.

Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
November 2011
507 gram
210 x 135 x 35 mm
EAN: 9789025437503
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen