Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • A. van de Beek,Jezus Kurios
  • A. van de Beek,Jezus Kurios
A. van de Beek,Jezus Kurios
Jezus Kyrios
De christologie als hart van de theologie
€ 35.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

'God is niet gekomen om de wereld moreel te verbeteren, maar om die te dragen.' Deze gedachte van kerkvader Athanaslus loopt als rode draad door het boek Jezus Kyrios. Veelal denkt men dat christelijk geloof bedoeld is voor verbetering van de wereld. Maar de wereld is niet verbeterd sinds het begin van de jaartelling. En ook voor die tijd hebben wetgevers en profeten die opriepen tot verandering, weinig resultaat geboekt. in de moderne tijd is gebleken dat juist ideologieën die menen dat zij de wereld veranderen moeten, vaak veel leed veroorzaken. Het is niets met de wereld, en het wordt niets met de wereld, zo stelt de auteur.

In die situatie is God gekomen. Van die wereld wil Hij God zijn. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor het lijden, maar ook voor de schuld. God trekt de consequenties voor een boze wereld. Hij veroordeelt zichzelf tot het kruis, als plek van de terechtstelling.

Met de belijdenis van de godheid van Christus staat of valt dan ook het christelijk geloof Dit is volgens de auteur de paradox in de belijdenis van het geloof - God is almachtig en dus helemaal verantwoordelijk - en tegelijk draagt Hij het gewone menszijn, zonder idealisme, maar met alle mislukkingen en schuld.

Met Jezus Kurios start dr. Van de Beek een reeks boeken over kernvragen in de theologie. De auteur is hoogleraar van de Nederlandse Hervormde Kerk bij de Rijksuniversiteit te Leiden en doceert daar Dogmatiek en Bijbelse Theologie. Van hem verschenen onder meer Waarom? - Over lijden, schuld en God; Wonderen en wonderverhalen, en Schepping - De wereld als voorspel voor de eeuwigheid.

Extra informatie:

Paperback / softback
320 pagina's
Januari 1998
507 gram
240 x 160 x 24 mm
EAN: 9789024294183
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen