Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • A. van de Beek,Hier beneden is het niet
  • A. van de Beek,Hier beneden is het niet
A. van de Beek,Hier beneden is het niet
Hier beneden is het niet
Christelijke toekomstverwachting
€ 14.99

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

Eeuwenlang hebben christenen geloofd dat onze bestemming in de hemel is. De aarde was slechts een plek van voorbereiding. Is dat hemelgeloof niet een ontsnapping uit verantwoordelijkheden en zorg voor de aarde? En wat moeten we met de voorstelling van de hemel nu we weten dat het heelal niet een 'daarboven' en een 'hier beneden' kent?
Eeuwenlang hebben christenen gedacht dat op een dag Jezus zal terugkomen op de wolken en alle mensen zal oordelen. Kunnen we ons zo'n scenario nog als reële mogelijkheid voorstellen? Hebben juist veel christenen bovendien niet grote moeite om te geloven dat God sommige mensen redt en anderen naar de hel stuurt? God is immers absolute liefde. Eeuwenlang hebben mensen geloofd in de opstanding van de doden. Wat betekent dat voor mensen in de eenentwintigste eeuw? Kan een lijk herleven? Velen hebben moeite met het erfgoed van de traditie. Anderen hebben dat allerminst. Zij geloven in een letterlijke wederkomst, een lijfelijke opstanding, een opneming in de hemel en een grote scheiding tussen de mensen. Maar bedoelen zij daarmee hetzeltde als christenen uit de eerste eeuw?
Deze vragen komen aan de orde in dit boek, dat niet alleen bedoeld is om vragen te beantwoorden maar ook om mensen aan het denken te zetten.

Extra informatie:

Paperback / softback
126 pagina's
Januari 2005
154 gram
200 x 125 x 12 mm
EAN: 9789021140582
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen