Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Eveline Sint Nicolaas, Valika Smeulders, e.a.,Slavernij
  • Eveline Sint Nicolaas, Valika Smeulders, e.a.,Slavernij
Eveline Sint Nicolaas, Valika Smeulders, e.a.,Slavernij
Slavernij
€ 27.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Slavernij, het verhaal van João, Wally, Oopjen, Paulus, Van Bengalen, Surapati, Sapali, Tula, Dirk en Lohka. Wat wist een vrouw die leefde en werkte in slavernij over haar ‘eigenaar’ in de Republiek der Nederlanden? Wat wist een suikerraffinadeur in Amsterdam van de omstandigheden waaronder de ruwe suiker die hij verwerkte, was verbouwd? En wat wist een vrijheidsstrijder op Curaçao van de strijd voor gelijke burgerrechten die in Europa werd gevoerd?
Onder Nederlands gezag zijn in de koloniale tijd meer dan een miljoen mannen, vrouwen en kinderen uit Azië en Afrika tot slaaf gemaakt en verscheept naar een voor hen onbekende plek op de wereld. Over hun levens is vaak weinig bekend.
Aan de hand van diverse bronnen brengt Slavernij tien personen uit deze periode in beeld: mensen die leden onder het slavernijsysteem, die ertegen in opstand kwamen en mensen die ervan profiteerden. Dit brede palet aan individuele ervaringen laat uiteenlopende facetten van de Nederlandse slavernijgeschiedenis zien en geeft ons een bijzonder inzicht in de maatschappelijke werkelijkheid van toen.


Recensie:
Azië Magazine/Down Under
'

Slavernij vervangt een fysiek museumbezoek op weldadige wijze door haar aansprekende vormgeving en mooie illustraties.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
352 pagina's
Met illustraties
Februari 2021
664 gram
239 x 170 x 25 mm
EAN: 9789045042459
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel