Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Saskia Koning, Wouter Verhage,Kijk! Ik ben een kikker
  • Saskia Koning, Wouter Verhage,Kijk! Ik ben een kikker
Saskia Koning, Wouter Verhage,Kijk! Ik ben een kikker
Kijk! Ik ben een kikker
Meer met muziek bij taalontwikkeling van jonge kinderen. 30 liedjes en 10 spreekteksten met begeleidende spelvormen, ondersteund met gebaren
€ 29.90
24 Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:0030 liedjes en 10 spreekteksten met begeleidende spelvormen, ondersteund met gebaren

In een peutergroep op een kindcentrum zit gemiddeld één kind met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en ongeveer 7% van de kinderen op de basisschool heeft een TOS. TOS heeft grote impact op het leven van een kind. Het luisteren naar liedjes en zelf muziek maken is niet alleen een leuke activiteit, maar ook goed voor de taalontwikkeling. De liedjes in Kijk! ik ben een kikker zijn door hun opbouw en de thema’s die dicht bij het dagelijks leven staan zeer geschikt voor kinderen met een TOS.

In de keuze van de liedjes is gekeken naar wat ze bijdragen aan diverse ontwikkelingsgebieden. Bij elk liedje horen spelactiviteiten, muzikale variaties, combinatietips en ideeën. Ook zijn benodigde materialen en muzieknotatie opgenomen. Daarnaast is er aandacht voor theorie over muziek en taalontwikkeling, en praktijkervaringen.
Natuurlijk zijn er, speciaal voor kinderen met TOS, bij alle liedjes de bijpassende gebaren opgenomen uit de Nederlandse Gebarentaal.

Op de uitgebreide website kijkikbeneenkikker.nl staan video’s waarop liedjes en spreekteksten uit de bundel gezongen worden, ondersteund met gebaren.

Saskia Koning maakte, samen met Wouter Verhage, de keuze voor de liedjes en werkte ze uit. Twaalf hiervan schreef zij zelf. Ook zingt ze alle liedjes met de gebaren op de website.

Saskia is logopedist, Muziek op Schoot-docent en instructor van het Hanen-ouderprogramma `Praten doe je met z’n tweeën`. Op dit moment werkt zij bij Pento Audiologische Centra op een behandelgroep voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Wouter Verhage verzorgde de liednotaties en leverde een inhoudelijke bijdrage aan de bundel. Hij is dirigent, zanger en muziekpedagoog. Door te spreken op congressen over de relatie tussen muziek en taal werd hij geraakt door de specifieke behoefte van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en zo ontstond een inspirerende samenwerking met Saskia.

De foto’s van Barbara Schutte laten treffend het plezier van kinderen en begeleiders zien bij spel en zang.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
December 2019
629 gram
280 x 215 x 13 mm
EAN: 9789088509193
Uitgeverij B.V. SWP

24 Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00