Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

M. Corbey, W. van Hulst,Bedrijfseconomie
Bedrijfseconomie
grondslagen en perspectieven
€ 79.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagenDit boek komt tegemoet aan de behoefte aan een moderne inleiding tot de bedrijfseconomie voor een universitaire studie. De benadering van de problematiek is daarom meer abstract-wetenschappelijk dan gebruikelijk is bij de meeste bestaande inleidende boeken. Het contact met de werkelijkheid wordt hierbij overigens niet uit het oog verloren. Bovendien wordt een frisse kijk geboden op traditionele onderwerpen.

Een moderne inleiding tot de bedrijfseconomie, in de eerste plaats bedoeld als universitair opleidingsmateriaal. In dit nieuwe standaardwerk krijgt u de grote onderwerpen accounting, financiering, organisatie en marketing gepresenteerd. Maar de kracht van Bedrijfseconomie is dat Corbey en Van der Hulst de onderlinge samenhang tussen deze vier gebieden aanbrengen en tegelijkertijd de als bedrijfseconomische fossielen aangeduide onderwerpen naar de marge laten verdwijnen.

Dit betekent dat er minder aandacht is voor calculatietechnieken dan gebruikelijk, dat rekenpartijen naar aanleiding van waarderingsstelsels en financieringscorrecties in het geheel niet meer worden behandeld, maar dat er des te meer ruimte is ingeruimd voor opportunity costs. Door dit begrip als uitgangspunt te nemen, hopen de auteurs het bestaan van ondernemingen te kunnen verklaren en zetten ze begrippen als economic profit en accounting profit tegenover elkaar.

In dit nieuwe standaardwerk zult u verder de samenhang tussen industrial economics, micro-economie en algemene economie aantreffen. En komen het als lastig ervaren beslissen onder risico en onzekerheid, de belangrijkste economische organisatietheorieën, de vermogensmarkttheorie en IFRS aan de orde. Door de moderne aanpak, vergezeld van een grote variatie aan opgaven, is dit boek voor u daarmee een onmisbare inleiding tot de hedendaagse bedrijfseconomie.


Extra informatie:

Hardback
427 pagina's
Februari 2011
838 gram
248 x 164 x 33 mm
EAN: 9789013080766
Boom

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen