Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
  • ,Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
  • ,Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
,Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
€ 209.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen


Op 22 maart 2022 verschijnt de zestiende editie van de Dikke Van Dale! Deze ?spiegel van de samenleving? is helemaal bijgewerkt met de nieuwe woorden van de afgelopen jaren  over bijvoorbeeld corona, klimaat en sociale media. De vele duizenden nieuwe trefwoorden laten zien hoe de samenleving verandert en hoe dat zijn weerslag heeft op de taal. Nieuw in deze jubileumeditie zijn de 150 taalverhalen die hun licht laten schijnen over 150 jaar Nederlands.

Spiegel van de samenleving
De nieuwe Dikke Van Dale bevat duizenden nieuwe woorden, onder andere over klimaat, corona, financiën, economie, sociale media, politiek en inclusiviteit. Deze woorden laten niet alleen zien hoe de taal, maar ook hoe de samenleving verandert.
Ruim 10.000 nieuwe vaste verbindingen, uitdrukkingen, spreekwoorden en voorbeelden zijn toegevoegd, die het woordenboek nóg completer maken.
De definities zijn up-to-date.
Kaderteksten verspreid in het boek bieden handige en leuke taalweetjes.


Jubileumeditie en taalverhalen
Het is 150 jaar geleden dat Johan Hendrik Van Dale voor het eerst zijn naam verbond aan de Dikke Van Dale. We hebben deze jubileumeditie verrijkt met 150 taalverhalen over 150 jaar taalgeschiedenis. De redactie schreef deze verhalen en geeft daarmee een inkijkje in het maken van de Dikke Van Dale door de jaren heen. Hoe veranderde de taal en hoe ging de redactie daarmee om? Deze verhalen staan verspreid door de drie delen en zijn geïllustreerd met infographics, tijdlijnen, kaarten, afbeeldingen van oude woordenboekartikelen en leuke lijstjes.

Kleur en illustraties
Bij het nieuwe ontwerp van de Dikke Van Dale hebben de drie delen elk een eigen kleur gekregen. In het binnenwerk wordt kleur gebruikt om de verschillende onderdelen van elkaar te onderscheiden. Bij ca. 500 trefwoorden die lastig uit te leggen zijn, staan illustraties in kleur die de betekenisomschrijving verhelderen.


Extra: Van Dale Online
Bij de aanschaf van de Dikke Van Dale hoort een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. Behalve de rijke inhoud van de nieuwe jubileumeditie met 150 taalverhalen, biedt de Dikke Van Dale Online ook werkwoordrijtjes bij alle werkwoorden, veel extra woordsamenstellingen, handige zoekmogelijkheden en een maandelijkse update van de inhoud. Bovendien is dit onlinewoordenboek via de Van Dale App te gebruiken op tablet en smartphone.


Reserveer nu de Dikke Van Dale en profiteer van € 30,- introductiekorting! Je betaalt geen € 209,-, maar € 179,- + gratis bezorging!


Extra informatie:

Hardback
5256 pagina's
Met illustraties
Maart 2022
7197 gram
278 x 236 x 184 mm
EAN: 9789460775963
Van Dale

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen