Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jacqueline Goossens, Tom Ronse,New York
  • Jacqueline Goossens, Tom Ronse,New York
Jacqueline Goossens, Tom Ronse,New York
New York
€ 39.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Een fotografische reis naar het wervelende verleden van een metropolis die blijft verbazen
Er wordt gezegd dat je in New York geen twee keer dezelfde wandeling kan maken. Haar geschiedenis is kort in vergelijking met die van Europese steden, maar ook gekenmerkt door razendsnelle verandering. Dankzij de fotografie kunnen we ons van die fascinerende geschiedenis een beeld vormen.
Dit boek neemt je mee op een boeiende reis door de tijd, van het kleine Nieuw-Amsterdam in de zeventiende eeuw, via de stormachtige expansie en massale immigratiegolven in de daaropvolgende eeuwen, naar de postindustriële metropool die ze later werd. Prachtige historische foto’s maken van dit boek, elegant afgewerkt met zilver op snee, een visuele hommage aan de bruisende stad die New York vandaag is.
Jacqueline Goossens en Tom Ronse zijn twee Vlaamse journalisten en erkende stadsgidsen die sinds 1980 in New York wonen en werken. In hun verhalen over iconische plaatsen en wijken zoals Times Square, Harlem, Wall Street, Central Park, Ellis Island en de Bronx ontwaakt het verleden en krijgt de lezer inzicht in hoe ze werden wat ze nu zijn. De metamorfoses van New York, de evolutie van haar architectuur, infrastructuur en kunst, worden uitvoerig belicht. Ook het leven van haar bewoners, afkomstig uit alle delen van de wereld, komt ruim aan bod. De eigen ervaringen van de auteurs geven het boek een heel persoonlijke insteek.


Extra informatie:

Hardback
240 pagina's
Met illustraties
December 2020
887 gram
247 x 168 x 29 mm
EAN: 9789463887496
Hannibal

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen