Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  ,Tirade 486
  Tirade 486
  Tirade 486
  € 13.50
  24 Bij u in huis op: woensdag
  Bestel vóór: 21:00  Wanneer de vertrouwde werkelijkheid ontwricht raakt, kan het unheimische binnendringen. Tirade 486 staat geheel in het teken van het gruwelijke, het angstaanjagende en het gewelddadige in de kunsten: Tirade 486 is een themanummer over horror.
  We openen met twee essays waarin het concept op een onderzoekende wijze wordt gedefinieerd: dichter en schrijver Hannah van Binsbergen zet het verschil tussen endogene en exogene horror uiteen en onderbouwt haar voorkeur voor het eerste type, oud-redacteur Jaap Goedegebuure reconstrueert de geschiedenis van de gothic novel en analyseert van daaruit het oeuvre van Thomas Rosenboom. Vervolgens presenteert een bont gezelschap van auteurs hun toevoegingen aan het grotere culturele griezelkabinet: een schimmige verschijning in een ruit, een varkensmasker, een dubbele executie op het schavot voor het Amsterdamse raadhuis en meer.
  Met proza van Roos van Rijswijk, Daphne Huisden, Basje Boer, Dominique De Groen, Daan Heerma van Voss, Alara Adilow, Daniël Vis en Julien Ignacio, met een zombiegedicht van Daan Doesborgh voor de poëtische afwisseling. De illustraties komen uit het archief van meestertatoeëerder Henk Schiffmacher, die zowel in zwart-wit als in kleur bloed heeft laten vloeien.


  Extra informatie:
  Tirade 486
  Paperback / softback
  Met illustraties
  Januari 2022
  203 gram
  242 x 172 x 35 mm
  EAN: 9789028213296
  Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

  24 Bij u in huis op: woensdag
  Bestel vóór: 21:00