Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België
Tijdens onze vakantieperiode van 15 juli t/m 21 augustus zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We verzoeken u om zoveel mogelijk uw vragen via email te stellen.
Natuurlijk worden uw orders wel verzonden, en is onze winkel gewoon geopend. Wij wensen u een fijne vakantie toe.

  • Peter van den Doel, Timon van Zessen,Handboek financi?le functie en control bij gemeenten en provincies
  • Peter van den Doel, Timon van Zessen,Handboek financi?le functie en control bij gemeenten en provincies
Peter van den Doel, Timon van Zessen,Handboek financi?le functie en control bij gemeenten en provincies
Handboek financi?le functie en control bij gemeenten en provincies
€ 52.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenBij de gemeentelijke en provinciale financiën en de invulling van de controlfunctie is balans erg belangrijk. Decentralisatie van taken zorgt voor een forse druk op de begroting. Effectieve control vraagt om een organisatie die op diverse terreinen in control is. Het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies verschaft inzicht in de financiën van gemeenten en provincies en diverse aspecten die samenhangen met control.

Het handboek is onontbeerlijk voor (toekomstige) ambtenaren die deskundig zijn op het gebied van financiën en control. Het boek bevat relevante wettelijke regelingen en praktische vertalingen daarvan. Die praktijk blijkt in veel gevallen weerbarstiger te zijn dan de theorie. Dat komt vooral door de veelheid aan regelgeving op rijks-, ministerieel en lokaal niveau. Het gaat daarom niet in de eerste plaats om de cijfers, maar om wat die cijfers voorstellen of waar ze voor staan. Het gaat dus vooral om het verhaal en de toelichting achter de cijfers.

In deze vierde uitgave wordt ingegaan op de gevolgen van de vernieuwing van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV), en worden de recente ontwikkelingen op het gebied van planning-en-controldocumenten besproken. Daarnaast is er een goed evenwicht tussen de informatie over beleid, control en financiën. Tot slot wordt er ingegaan op de psychologie van planning en control.Extra informatie:

Hardback
458 pagina's
Met illustraties
September 2021
909 gram
245 x 176 x 21 mm
EAN: 9789055163267
Concept uitgeefgroep

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen