Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jean-David Morvan, Steve McCurry,McCurry NY 9/11
  • Jean-David Morvan, Steve McCurry,McCurry NY 9/11
Jean-David Morvan, Steve McCurry,McCurry NY 9/11
Collectie Xl 03
Mccurry Ny 9/ 11
Collectie Xl
€ 16.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Fotograaf 'steve McCurry was bij 9/ 11, maar ook in Parijs bij de Bataclanaanslag en in Afghanistan. 'scenarist Morvan en tekenaar Jung Gi Kim vertellen zijn verhaal, gelardeerd met veel van zijn foto's. 'steve McCurry was op 11 september 2001 in New York. Manhattan is zijn eiland, zijn thuishaven tussen twee reportages aan de andere kant van de aardbol door.

De tweelingtorens stonden centraal in zijn uitzicht. Hij heeft ze zien instorten, uit de verte, en heeft vervolgens dagenlang van heel dichtbij foto's gemaakt, zonder te begrijpen. In zijn opnames heeft hij de wonden en littekens van de stad en zijn bewoners vastgelegd. Veertien jaar later was hij in Parijs op de dag dat de aanslagen op het 'stade de France en de Bataclan plaatsvonden. Kort daarna ontstond het plan om het leven van deze door zijn werk inmiddels wereldberoemde fotograaf te gaan vertellen in een combinatie van striptekeningen, teksten en foto's.

De Franse scenarist Jean-David Morvan en de Koreaanse tekenaar Jung Gi Kim maakten er een verbluffend verhaal van, dat zich aanvankelijk concentreert op de gebeurtenissen van 11 september, maar al snel uitwaaiert naar de fascinerende andere avonturen die 'steve McCurry heeft meegemaakt tijdens zijn carrière. Zo is McCurry bijvoorbeeld ook de maker van de legendarische foto van het Afghaanse meisje, dat via de voorkant van National Geographic de wereld over ging, en van vele andere foto's van mondiale gebeurtenissen. Dit boek bevat 64 in het verhaal verwerkte foto's van 'steve McCurry en daarnaast nog een portfolio van 12 foto's op groot formaat, waarvan er 8 nog niet eerder zijn gepubliceerd.

Extra informatie:
Arboris XL 3
Paperback / softback
136 pagina's
Met illustraties
Oktober 2019
646 gram
309 x 227 x 12 mm
EAN: 9789034308078
De Leeskamer

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen