Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Asaf Gafni, Rosanne Kruithof, Stefan van Wonderen,Anatomie, fysiologie en pathologie mbo niveau 3
  • Asaf Gafni, Rosanne Kruithof, Stefan van Wonderen,Anatomie, fysiologie en pathologie mbo niveau 3
Asaf Gafni, Rosanne Kruithof, Stefan van Wonderen,Anatomie, fysiologie en pathologie mbo niveau 3
Anatomie, fysiologie en pathologie mbo niveau 3
€ 79.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagenAnatomie, fysiologie en pathologie geeft een overzichtelijke inleiding in de bouw en werking van het menselijk lichaam, en de meest voorkomende aandoeningen waar het mee te maken kan krijgen. De anatomie beschrijft de opbouw, vorm en positie van de verschillende structuren zoals de botten en spieren. De fysiologie gaat in op de werking van de organen en de mechanismen die de mens in leven houden, zoals de ademhaling, spijsvertering en hormoonhuishouding. De pathologie geeft een overzicht van de aandoeningen en bijbehorende symptomen die de normale werking van het lichaam kunnen verstoren. Deze kennis vormt de basis voor het inzicht dat nodig is om te beredeneren hoe het komt dat bepaalde klachten ontstaan.

Dankzij de duidelijke schrijfstijl en opbouw van de leerstof is dit boek zeer toegankelijk voor mbo-studenten zonder voorkennis van anatomie, fysiologie en pathologie. In deel I komt in ieder hoofdstuk een ander orgaanstelsel aan bod. We beginnen bij de kleinste bouwstenen, de cellen, en werken van daaruit naar de weefsels, de organen en de orgaanstelsels. Op deze manier krijg je zowel feitenkennis als inzicht in de onderlinge samenhang. Dit is een belangrijke pijler voor de vaardigheid klinisch redeneren. In deel II komen de meest voorkomende aandoeningen en hun symptomen aan bod. Ook hier beginnen we bij de cellen en gaan we via de weefsels en organen naar de orgaanstelsels.

Anatomie, fysiologie en pathologie wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform Datzaljeleren.nl. Hier vind je de bijbehorende e-learningmodulen van ExpertCollege met ondersteunende oefeningen, video’s en animaties die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Asaf Gafni is spoedeisendehulparts, e-learningspecialist en directeur van ExpertCollege. Rosanne Kruithof werkt bij ExpertCollege als medisch schrijver en coördinator van diverse e-learningmodulen. Myrthe Zwierstra combineert de masterfase van de opleiding geneeskunde met het schrijven van praktijkgericht educatief materiaal. Stefan van Wonderen is medisch tekstschrijver, coördinator en docent bij ExpertCollege.


Extra informatie:

Paperback / softback
Juli 2019
883 gram
270 x 203 x 19 mm
EAN: 9789043037310
Pearson Benelux B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen