Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Staat van verbinding
  • ,Staat van verbinding
,Staat van verbinding
Staat van verbinding
Hoe we samen het democratisch tekort kunnen oplossen
€ 15.45
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Maatschappelijke opgaven zijn er volop. Maar ze worden zelden opgelost. Waarom? Zijn ze te ingewikkeld? Schieten de bestuurders tekort? Zijn er te veel regels? Nee, zegt Staat van Verbinding. De oorzaak is dat ons democratisch stelsel zelf tekortschiet.

Bekende namen
Dit `democratisch tekort` is oplosbaar volgens de auteurs van Staat van Verbinding, met onder hen bekende namen als Riek Bakker (stedenbouwkundige), Maurits van Rooijen (voorheen Nyenrode, nu chief executive Global University Systems), Arko van Brakel (voorheen de Baak, nu Semco Style Institute) en Kim Putters (voorwoord, SCP). De redactie van het boek was in handen van Sijmen van Wijk en Ad de Rooij.

Concrete voorbeelden
In heldere taal komen de auteurs met een aanvulling op het bestaande democratische stelsel. Het boek laat met concrete voorbeelden, methoden en instrumenten zien hoe burgers, bedrijven en bestuurders samen onze democratie nieuw elan kunnen geven. Dat elan is hard nodig. Want één ding is zeker. In onze complexe samenleving kan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken niet aan de overheid alleen worden overgelaten.
Extra informatie:

Paperback / softback
150 pagina's
November 2017
304 gram
210 x 150 x 13 mm
EAN: 9789079812264
R&Z Boeken

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen