Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Spiegel van de Zuiderzee
  • ,Spiegel van de Zuiderzee
,Spiegel van de Zuiderzee
Spiegel van de Zuiderzee
geschiedenis en Cartobibliografie van de Zuiderzee en de zeegaten
€ 199.45

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Deze aantrekkelijke en rijk geïllustreerde publicatie geeft een compleet overzicht van alle gedrukte kaarten van de voormalige Zuiderzee en de zeegaten tot het begin van de twintigste eeuw. De ruim 130 kaarten worden allen in kleur afgebeeld en zijn uitvoerig in alle bekende staten beschreven en gedocumenteerd. Er wordt ingegaan op de makers, graveurs en uitgevers van de verschillende staten van de kaarten en er wordt aandacht besteed aan de atlassen en zeemansgidsen, waarin sommige kaarten zijn of waren opgenomen. Van vrijwel elke kaart worden een of meer staten afgebeeld.

Enkele specialisten op het gebied van waterstaatskunde, zeevaartkunde en zeevaartgeschiedenis besteden in de uitgebreide inleiding aandacht aan het ontstaan, de uitbreiding onder invloed van stormvloeden, de indijkingen en de veranderingen in de stromen en zandbanken. Ook zijn hoofdstukken gewijd aan de eilanden, de havensteden en de navigatie. Tenslotte worden ook de plannen besproken om de Zuiderzee af te sluiten.

`Spiegel van de Zuiderzee` is het negende deel in de reeks Historisch-Cartografische Studies van het Onderzoeksprogramma URU-Explokart van de Faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Dit programma heeft tot doel om voor wetenschappelijk onderzoekers, als ook voor verzamelaars, gebruikers en andere geïnteresseerden historisch kaartmateriaal te ontsluiten, te analyseren en te classificeren en daarmee toegankelijk te maken.
Onder leiding van de staf van Explokart hebben de vier auteurs een degelijk onderzoek uitgevoerd en een standaardwerk geschreven over de geschiedenis van de kartering van de Zuiderzee. Daarmee is deze publicatie een zeer nuttig overzichtswerk voor elke gebruiker of liefhebber van oude kaarten.

Het boek is voorzien van een uitgebreide samenvatting in het Engels.

Extra informatie:

Hardback
744 pagina's
Met illustraties
September 2009
4070 gram
323 x 253 x 50 mm
EAN: 9789061942306
BRILL | HES & DE GRAAF

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen