Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

Abel Darwinkel, Eline Brontsema, Siemon Reker,Op stee
Abel Darwinkel, Eline Brontsema, Siemon Reker
Op stee
€ 9.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Wie kent het niet: de ergernis die ontstaat wanneer een plaatsnaam verkeerd wordt uitgesproken. Tegelijkertijd is het ook wel begrijpelijk dat een journaallezer Wèsterbork in plaats van Westerbòrk zegt, want het is simpelweg onmogelijk om van alle plaatsen in Nederland te weten waar de klemtoon ligt.
Voor wat betreft plaatsnamen in het Drents en in het Gronings is de kwestie niet anders. Een inwoner van Ekehaar zal de eigen plaatsnaam misschien Ieghaor noemen, maar voor iemand uit Gieten zal het antwoord eerder Ekehaor zijn. En je woont op Fluitenbarg, maar hoe moet iemand uit bijvoorbeeld Veendam dat weten? In dit boekje worden plaatsnamen in Drenthe en Groningen behandeld die in het onderzoeksproject Vraag&Antwoord naar voren kwamen.
Via een digitale enquête is door 830 sprekers van het Drents en 1068 sprekers van het Gronings geantwoord op allerlei taalvragen, waaronder die naar de eigen woonplaats en enkele omliggende plaatsen in de streektaal. En zeggen de deelnemers in of op? Hoe worden de bewoners genoemd? Dat leverde een enorme verzameling aan gegevens op, genoeg materiaal om zelfs een hele serie boeken over te schrijven.
Het is een dubbelboek: aan de ene kant de Drentse plaatsnamen, aan de andere kant de Groninger plaatsnamen.

Extra informatie:

Paperback / softback
128 pagina's
Februari 2015
199 gram
165 x 118 x 10 mm
EAN: 9789065092342
Stichting Het Drentse Boek

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen