Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Sacha!
  • ,Sacha!
,Sacha!
Sacha!
50 jaar modefotografie
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Sacha! 50 jaar modefotografie vertelt het verhaal van een Rotterdams meisje dat doordringt tot de top van de modefotografie. Haar foto’s weerspiegelen de culturele en maatschappelijke veranderingen die plaatsvinden gedurende haar 50-jarige werkzame leven.

Al tijdens haar Parijse stage in 1964 bij Elle springt het talent van Sacha van Dorssen (Rotterdam 1940) in het oog. Met haar natuurlijke stijl verbeeldt ze soms exotische, maar even vaak herkenbare situaties. Ook van de modellen zet ze een natuurlijk beeld neer. In alle gevallen roept Sacha precies de sfeer op die lezers aanzet tot fantasieën over werelden waar ze zelf ook toe willen behoren.

In de jaren ’70 ontstaat de trend dat de sfeer en het verhaal op een modefoto belangrijker zijn dan de kleding zelf. Sacha daarentegen houdt altijd voor ogen dat haar werk moet functioneren binnen de context van een tijdschrift. Sacha wordt een veelgevraagde fotograaf. Ze werkt met bijvoorbeeld Grace Jones, Kate Moss en Claudia Schiffer die toonaangevende mode dragen van Jean-Paul Gaultier, Comme des Garçons, Yves Saint Laurent en Dior. Sacha’s eigen leven laat zien hoe een vrouw zich kan ontwikkelen. Met doorzettingsvermogen, lef en talent realiseert ze haar meisjesdroom. Ze vertrok uit Nederland om na een halve eeuw terug te keren uit Parijs als een bewonderde en geliefde modefotograaf.Taal / Language : Multiple languages

Extra informatie:

Paperback / softback
128 pagina's
Met illustraties
Juli 2021
654 gram
274 x 225 x 15 mm
EAN: 9789462584471
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen