Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. Peeke, K. Walsh Jones, S. Jones,Het drama van de Lusitania
  • M. Peeke, K. Walsh Jones, S. Jones,Het drama van de Lusitania
M. Peeke, K. Walsh Jones, S. Jones,Het drama van de Lusitania
Mitch Peek, Kevis Walsh Jones en Steven Jones
Het drama van de Lusitania
€ 19.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Op 7 mei 1915 hield de wereld haar adem in. Het luxe en grote passagierschip The Lusitania werd getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot. Dit drama was het gevolg van een toenemende Duitse duikbootactiviteit, waarmee het Duitse opperbevel de steeds nijpender wordende hongerblokkade rond Duitsland wilde doorbreken. De operaties hiertoe speelden zich af op het scherp van de snede, want landen die tot dan toe neutraal waren in de Eerste Wereldoorlog dreigden nu partij te gaan kiezen.

Vooral in de VS waren de reacties woedend op de ondergang van het schip. '900 die as Lusitania goes to bottom,' kopte de New York Tribune. Als gevolg van deze ramp kwam er een voorlopig einde aan de duikbootpolitiek. Pas in januari 1917 durfde het Duitse opperbevel de onbeperkte duikbootoorlog in te zetten.

De auteurs van dit boek zijn vooraanstaande leden van de Lusitania Historical Society (www.lusitania.net) en hebben dit drama geheel ontleed. Daarbij gaan zij ook in op allemaal geruchten rond de zaak, zoals de vraag of de Lusitania springstof aan boord had. In het boek zijn opmerkelijke foto's opgenomen van de restanten van de Lusitania zoals die op de zeebodem te vinden zijn. Een onthullend boek ver een belangrijke historische gebeurtenis.

Oorspronkelijke titel: The Lusitania Story
Vertaler: J.P. Menting

Extra informatie:

Paperback / softback
214 pagina's
December 2006
390 gram
239 x 155 x 19 mm
EAN: 9789059113008
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen