Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  • Geert Mak, Jan Bank, Gijsbert van Es, Piet de Rooy, René van Stipriaan,Verleden van Nederland
  • Geert Mak, Jan Bank, Gijsbert van Es, Piet de Rooy, René van Stipriaan,Verleden van Nederland
Geert Mak, Jan Bank, Gijsbert van Es, Piet de Rooy, René van Stipriaan,Verleden van Nederland
Verleden van Nederland
Een nieuwe geschiedenis
€ 34.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


‘Verleden van Nederland’ verschijnt in geheel vernieuwde heruitgave. Over het verleden stelt iedere generatie andere vragen. Iedere generatie verwerft nieuwe inzichten. ‘Verleden van Nederland’ is een geschiedenis voor liefhebbers en professionals, passend bij de eenentwintigste eeuw. Het is het verhaal van de prehistorie tot en met de coronacrisis, van de Tachtigjarige Oorlog tot en met de opkomst van de verzorgingsstaat, van Rembrandt tot en met Karel Appel.
‘Verleden van Nederland’, vol feiten, data, anekdotes en analyses, biedt een nieuwe blik op de geschiedenis, soms ontnuchterend, maar telkens weer verrassend. En tegelijk is het een meeslepend en fascinerend verhaal, hoofdstuk na hoofdstuk, geschreven door een enthousiast en uniek samenwerkingsverband van vijf bijzondere historici. Dit rijk geïllustreerde boek is voor deze nieuwe editie geheel herzien, uitgebreid en geactualiseerd.Recensie:
NRC Handelsblad
'

De echte kracht ligt in de uiteenzetting, door het hele boek verspreid, van enkele van de meest saillante aspecten van de Nederlandse geschiedenis, het overzicht van de nieuwste historische inzichten, de internationale vergelijkingen die nu en dan worden getrokken en de actieve poging de lezer van hardnekkige misvattingen over het verleden af te helpen. Dankzij deze kenmerken heeft dit boek een frisheid en een energie die veel lezers genoegen zal doen.’ (over de eerste editie)

'

Extra informatie:

Paperback / softback
656 pagina's
Met illustraties
Juni 2021
909 gram
231 x 150 x 40 mm
EAN: 9789045043715
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen