Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. Albers, R. Rikhof,Muziek tussen schoot en school
  • M. Albers, R. Rikhof,Muziek tussen schoot en school
M. Albers, R. Rikhof,Muziek tussen schoot en school
Muziek tussen schoot en school
Muziek met het jonge kind in gezin en groepsverband
€ 22.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. Ze reageren meteen vanaf de geboorte, en zelfs al tijdens de zwangerschap, heel direct en onbevangen op geluiden, liedjes en muziek. Deze prachtige verzameling van bekende en onbekende liedjes, versjes en spreekteksten, elk voorzien van spelvormen, is vooral in de praktijk tot stand gekomen. Ze biedt ouders en groepsbegeleiders talloze mogelijkheden om op een originele en creatieve wijze muzikaal met kinderen bezig te zijn.

Het materiaal is naar leeftijd in hoofdstukken ingedeeld, elk met een eigen inleiding over de ontwikkelingsfase van het kind. Zo word je op ideeën gebracht en begrijp je tevens waarom een activiteit op dat moment geschikt is. Er is een apart hoofdstuk met liedjes voor bepaalde dagen of perioden van het jaar.

Het boek opent met een algemene beschouwing over het omgaan met muziek in het gezin en in groepsverband, en wordt afgesloten met een deel over het maken van muziek in kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

Alle in het boek opgenomen muziek is ook te beluisteren op de dubbel-cd Muziek tussen schoot en school.

De auteur:
Marijke Albers en Rita Rikhof studeerden beiden schoolmuziek aan het Twents Conservatorium en hebben zich sindsdien ontwikkeld tot specialisten op het terrein van muziek in de prenatale en voorschoolse periode. Naast hun werkzaamheden als muziekdocent aan muziek- en basisscholen doceren zij respectievelijk de nascholingscursussen Muziek op schoot en Muziek in de zwangerschap. Tevens verzorgen zij muziekcursussen en -trainingen in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Redactie: Dorien Duyster

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Januari 1997
353 gram
250 x 171 x 12 mm
EAN: 9789060207383
De Toorts B.V. Uitgeverij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen