Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  ,Poetry route Leeuwarden
  Poetry route Leeuwarden
  € 10.00
  Bij u in huis op: vrijdag
  Bestel vóór: 21:00  In Leeuwarden kun je over poëzie lopen die is aangebracht op grote platen Belgisch hardsteen. / In Leeuwarden you can walk over poems that have been carved into large slabs of Belgian bluestone.

  De gedichten vormen samen de poëzieroute die door de stad loopt. De route is in 1993 begonnen met een serie gedichten aangeboden aan mr G.J. te Loo ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester van Leeuwarden. In de jaren daarna zijn vele poëziestenen aan de route toegevoegd. De gedichten op de poëzietableaus bestonden vanaf het begin uit bestaand werk en ook werd aan dichters een opdracht gegeven om een nieuw gedicht te maken passend bij de plek in de stad waar de poëziesteen in de route is geplaatst en passend bij de aanleiding van gulle gevers om een steen te financieren.

  Deze unieke route bestaat dit jaar uit 50 gedichten. Het laatste gedicht in de route is van de hand van Ilja Leonard Pfeiffer en is door het bestuur van de stichting Poëzieroute Leeuwarden aangeboden aan de organisatie van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018. De bedoeling van deze uitgave is om een mooi vormgegeven dichtbundel te maken met alle gedichten van de poëzieroute tot nu toe.

  Poëzieroute Leeuwarden: de omslag bevat de poëzieroute
  ISBN: 9789492176837
  Pagina`s: 107
  Uitvoering: paperback met een complete route (www.afuk.nl)
  Taal / Language : English

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  April 2018
  197 gram
  181 x 133 x 13 mm
  EAN: 9789492176837
  Stichting Algemiene Fryske Underrjocht Kommisje Afûk

  Bij u in huis op: vrijdag
  Bestel vóór: 21:00