Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Theo Wong, Salomon Kroonenberg, Pieter Augustinus,Geologie en landschap van Suriname
  • Theo Wong, Salomon Kroonenberg, Pieter Augustinus,Geologie en landschap van Suriname
Theo Wong, Salomon Kroonenberg, Pieter Augustinus,Geologie en landschap van Suriname
Geologie en landschap van Suriname
€ 24.50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagenHoe is Suriname ontstaan? Wat is de oorsprong van haar gesteenten, haar landschappen, haar delfstoffen, haar landbouwgronden, haar kust? Waarom vinden we wel goud in Oost-Suriname maar niet in het westen? Waarom is de Voltzberg rond en de Brownsberg plat? Hoe ontstaan soela`s? Waar kan je bauxiet vinden, en waar olie, en waarom niet ergens anders? Hoe ontstaan witzandsavannes? Waarom verandert de kust zo snel?

Het zijn allemaal vragen die te maken hebben met de geologische ontstaanswijze van het land. Een geschiedenis die al twee miljard jaar geleden begon tijdens de Trans-Amazonische Gebergtevorming. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat in begrijpelijke termen voor een breed publiek uitlegt hoe de ondergrond, het landschap en de delfstoffen van Suriname zijn ontstaan.

Auteurs
Prof. Dr. Theo Wong, Prof. Dr. Pieter Augustinus en Prof. Dr. Salomon Kroonenberg hebben alle drie gedurende vele jaren geologisch onderzoek in Suriname gedaan en hun kennis neergelegd in talrijke specialistische publicaties.
--Extra informatie:

Hardback
November 2017
508 gram
245 x 169 x 17 mm
EAN: 9789460224591
LM Publishers

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen