Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Cees de Keijzer, Piet van Dijk,Mooie schepen en banen
  Mooie schepen en banen
  in de haven van Rotterdam
  Mooie schepen en banen 7
  € 18.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Op elk potje past een deksel en bij elke lading past een schip, waarbij er nauwelijks een ladingsoort is te bedenken die niet in Rotterdam wordt overgeslagen. Ook in dit zevende deel wordt de aandacht gevestigd op de grote diversiteit aan scheepstypes, zoals die de Rotterdamse haven aanlopen.

  Dankzij een aantal spotters van de World Ship Society Rotterdam werd opnieuw voorzien in een scala aan scheeps- en havenfoto´s die de inspiratie vormden voor de bijbehorende teksten. Ook is het gelukt om de schepen letterlijk van A tot Z in beeld te brengen, hoewel het er eerst naar uitzag dat dat met de Q en de X, zonder in herhaling te vervallen, niet zou gaan lukken. Maar zoals bij elke lading een schip past, bleek er ook bij elke letter een passend schip te passen. Verder worden er 11 bijzondere scheepvaartberoepen beschreven aan de hand van interviews.

  Het eerste exemplaar werd op 22 maart 2019 overhandigd aan Bas Janssen, directeur van Deltalinqs.

  De auteurs:

  Cees de Keijzer (1943) begon na de Rotterdamse Zeevaartschool als officier bij de Holland Amerika Lijn en voer onder Nederlandse, Liberiaanse, Hongkongse, Canadese en Antilliaanse vlag. Daarna werkte hij 26 jaar voor het Havenbedrijf Rotterdam. In 2004 ging hij met pensioen en werd voor zijn verdiensten onderscheiden met de Erasmusspeld. Hij bleef actief in scheepvaart- en havenzaken en is ruim 14 jaar voorzitter van de WSS Rotterdam, met 320 `shipaholics` de grootste branche ter wereld. Door rubrieken in onder meer Mainport, De Binnenvaartkrant en de VOMO bladen wordt hij wel beschouwd als kroniekschrijver van de Rotterdamse haven.

  Piet van Dijk (1948) is aan de Rotterdamse haven opgegroeid en was in zijn jeugd al gefascineerd door de scheepvaart. Hij heeft vijf jaar als radio-officier gevaren, waarna hij een functie binnen de Rijksoverheid bekleedde. Ruim 30 jaar schrijft hij met enige regelmaat artikelen voor maritieme bladen als De Blauwe Wimpel en Mainport, waarbij hij kan putten uit zijn grote verzameling foto’s en gegevens van de Nederlandse koopvaardijschepen. Sinds 2008 is hij secretaris van de WSS Rotterdam.  Extra informatie:
  Mooie schepen en banen 7
  Hardback
  112 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2019
  475 gram
  251 x 178 x 13 mm
  EAN: 9789078388180
  Watermerk BV

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen