Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Francisco Colombo, Jeroen van Schaick, Peter Paul Witsen,Kracht van Regionaal Ontwerp
  • Francisco Colombo, Jeroen van Schaick, Peter Paul Witsen,Kracht van Regionaal Ontwerp
Francisco Colombo, Jeroen van Schaick, Peter Paul Witsen,Kracht van Regionaal Ontwerp
Kracht van Regionaal Ontwerp
25 Jaar Vormgeven aan Zuid-Holland
€ 27.95
Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00Sommige opgaven houden zich niet aan gemeentegrenzen. Denk aan de energietransitie. Daarvoor is op zijn minst een regionaal ontwerp nodig. En dat brengt nieuwe vragen met zich mee, want over grenzen heen kijken betekent ook meer perspectieven, partijen en belangen. In Zuid-Holland weten ze dat, de afgelopen 25 jaar kwamen de ontwerpteams tal van nieuwe situaties tegen. Die staan centraal in dit boek. Welke aanpak is er gevolgd, welke processen zijn er doorlopen en hoe is dat ervaren bij de direct betrokkenen? Deze vraagstukken worden telkens belicht aan de hand van sprekende ontwerpen, kaartbeelden en de daadwerkelijke uitwerking hiervan met foto`s uit de Zuid-Hollandse praktijk.

Via een blik achter de schermen van het ontwerpproces worden de valkuilen en de leermomenten besproken. Hierbij komen onder meer de kenmerkende projecten in Zuid-Holland aan bod: Stedenbaan, Kustzone en de
A4-corridor. Ook wordt ingegaan op thema`s zoals stedelijke uitbreiding, landschap en het industrieel-logistiek systeem. Deze onderwerpen worden vanuit verschillende perspectieven belicht, waarbij telkens het belang van samenwerking en dialoog naar voren treedt.
Het goed omgaan met visies, belangen en partijen in een sterk verstedelijkt gebied zal ook de komende jaren weer de basis vormen voor het ruimtelijk ontwerp in Nederland. Dit boek biedt hiertoe op toegankelijke wijze vele aanknopingspunten aan vakmatig geïnteresseerden. Daarnaast kan eenieder met interesse voor regionaal ontwerp en maatschappelijke ontwikkeling lezen hoe Zuid-Holland in de afgelopen 25 jaar is vormgegeven.
Extra informatie:

Paperback / softback
268 pagina's
Met illustraties
April 2018
1050 gram
236 x 235 x 23 mm
EAN: 9789460100765
Uitgeverij De Nieuwe Haagsche B.V.

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00