Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Wim Blockmans, Peter Hoppenbrouwers,Eeuwen des onderscheids
  • Wim Blockmans, Peter Hoppenbrouwers,Eeuwen des onderscheids
Wim Blockmans, Peter Hoppenbrouwers,Eeuwen des onderscheids
Eeuwen des onderscheids
een geschiedenis van Middeleeuws Europa
€ 49.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Wie aan de middeleeuwen denkt, ziet een wereld voor zich van koene ridders en horige boeren, van hoofse liefde en barbaars geweld, van saamhorigheid en tweespalt, vazallentrouw en koningsverraad, duistere kerkers en lichtende kathedralen, van koopmanskoggen en drakenschepen, van zwarte dood en onwankelbaar geloof.
Dit tweekoppige beeld is het product van renaissance en romantiek. Het hangt aan elkaar van onuitroeibare clichés die feitelijk betrekking hebben op beperkte en door de verbeelding vertekende aspecten van deze lange en complexe periode uit de Europese geschiedenis. In het recente onderzoek worden de duizend jaar tussen 500 en 1500 vooral gezien als een tijd van ingrijpende sociale, economische en culturele transformaties, die de Oude Wereld totaal hebben veranderd.
Deze geheel herziene editie van Eeuwen des Onderscheids probeert de essentie van deze grote middeleeuwse transformatieprocessen te vangen en begrijpelijk te maken, aan de hand van kernthema`s zoals aristocratie en heerschappij, kerstening en syncretisme, het ontstaan van naties en staten, urbanisatie en de opkomst van een commerciële economie, de kruistochten, de gevolgen van de pestepidemieën, en het wereld- en mensbeeld in de middeleeuwen.

Wim Blockmans (1945) is emeritus hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.
Peter Hoppenbrouwers (1954) is hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

`Als het gaat om politiek, economie en maatschappij zijn Blockmans en Hoppenbrouwers er op meeslepende wijze in geslaagd om bij de lezer herkenning op te roepen: dit zijn onze voorouders, dit zijn de reuzen op wier schouders wij staan.` NRC Handelsblad

`De schrijvers proberen alle aspecten van het middeleeuwse leven te laten zien. Die breedheid is een van de grote verdiensten van dit werk.` de Volkskrant
Extra informatie:

Paperback / softback
520 pagina's
Met illustraties
Oktober 2016
1540 gram
240 x 173 x 44 mm
EAN: 9789035142626
Prometheus

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen